Ziraat Bankası EFT İptali Nasıl Yapılır? - indirSOFT
e
sv

Ziraat Bankası EFT İptali Nasıl Yapılır?

avatar

Editör

  • e 0

    Mutlu

  • e 0

    Eğlenmiş

  • e 0

    Şaşırmış

  • e 0

    Kızgın

  • e 0

    Üzgün

Ziraat Bankası EFT iptali

Ziraat Bankası EFT iptali yapmak için para transferinin çalışma saatleri dışında ya da hafta sonu yapılmış olması gerekmektedir. Eğer EFT yaptıktan sonra pişman olduysanız ya da yanlış bir hesap numarası girdiyseniz vakit kaybetmeden Ziraat Bankası ile iletişime geçmelisiniz. Karşı tarafa para aktarılmadan banka iletişime geçilmesi son derece önemli bir detaydır. Eğer EFT tutarı karşı hesaba geçtiyse Ziraat Bankası EFT iptali mümkün olamaz. EFT işlemi iptali belirttiğimiz 3 şekilde kolayca iptal edilmektedir. Bunun için hızlı bir şekilde 444 00 00 veya 0850 220 00 00 numaralı Ziraat Bankası müşteri temsilcisi ile görüşme sağlayarak işlemlerinizi gerçekleştirebilirsiniz.

Ziraat Bankası mobil bankacılık yoluyla EFT iptali için uygulamaya giriş yapmalısınız. Daha sonra Durum izle > Para transferi > Talimatlarım > Eft iptal adımlarını takip etmelisiniz. İnternet bankacılığını kullanarak Eft iptali yapmak için https://www.bireysel.ziraatbank.com.tr sitesine giriş yaparak İşlem yap > Başka Bankaya Eft > Transfer Talimatları > Eft İptal adımlarını takip etmeniz gerekmektedir.

Ziraat Bankası İnternet Şubesi’nden Eft İptali

Ziraat Bankası EFT iptali için https://bireysel.ziraatbank.com.tr internet şubesini ziyaret edebilirsiniz. Ardından İşlem Yap>Başka Bankaya EFT>Transfer Talimatları seçeneklerini takip etmeniz gerekmektedir. Karşınıza çıkan sayfa da EFT işlemlerinizi inceleyebilirsiniz. Eğer iptal etmek istediğiniz bir EFT varsa “İptal” seçeneğine tıklamalısınız. Bu sayede işleminizi kolayca iptal etmiş olacaksınız.İnternet şubesi EFT iptali 7/24 yapılmaktadır. Özellikle EFT sonrası vakit kaybetmeden EFT iptali kolayca yapılmaktadır.

Hafta sonu Yapılan EFT Nasıl İptal Edilir?

Ziraat Bankası hafta sonu EFT iptali bir sonraki gün gerçekleşmektedir. Nedeni ise hafta sonu bankaların EFT yapmamasıdır. EFT yaptığınız tutar provizyonda bekletilir. EFT işlemi hafta içi gerçekleşen bir işlemdir. Ziraat Bankacılık aracılığı ile EFT iptalinizi yapmalısınız. Hafta sonu yaptığınız EFT tutarı Pazartesi günü tekrar hesabınıza aktarılır. Dolayısı ile EFT iptali hafta sonu’nda hemen gerçekleşmediği için hafta başını beklemeniz gerekmektedir. Eğer yanlış bir hesaba EFT yapıldıysa ve işlem onaylanarak karşı tarafın hesabına para aktarıldıysa yapmanız gereken tek şey paranın gönderildiği bankaya gidip bloke koydurmanız olmalıdır. Aynı zamanda bu süreçte dilekçe ile Ziraat Bankası EFT iptali istemeyi unutmayın.

  • Site İçi Yorumlar

En az 10 karakter gerekli

Sıradaki içerik:

Akbank Artı Para Nedir? Nasıl Açılır?

Makale göwnderim sistemimize hoş geldiniz

Galeri Alanı

828 x 478